به آرامش کودک با خريد کفش مناسب در زمان مناسب كمك كنيد
اگر کودک شما به کفش ورزشی نیاز دارد مهم است زمان مناسبی برای خرید کفش انتخاب کنید تا راحت ترین و مناسب ترین کفش را خریداری نمایید به گونه ای که حرکات کودک محدود نشود. برای انجام این کار باید ابتدا پای کودک را اندازه بگیرید، کودک کفش را امتحان کند و کفش مخصوص یک ورزش خاص را انتخاب نمایید.
قسمت اول: قبل از خرید کفش
- پای کودک را اندازه بگیرید. پای کودک را در زمانیکه ایستاده است اندازه بگیرید. زیرا استخوان ها، عضلات و بافت ها در بدن کودک پای او را فشرده می کنند و هنگامیکه وزن به روی پا افزایش می یابد پا بزرگتر می شود. برای اندازه گیری پای کودک مراحل زیر را دنبال کنید:
- از متر نواری استفاده کنید.
- از کودک بخواهید روی یک تکه کاغذ بایستد. با استفاده از یک مداد دور پای او را خط بکشید. از روی ردپا اندازه ها را یادداشت کنید و از جداول کفش کودکان به صورت آنلاین کمک بگیرید.
- به خاطر داشته باشید که پای کودک را در پایان روز اندازه بگیرید. بعد از گذشت یک روز راه رفتن پای کودک بزرگتر خواهد شد. به علت این امر، لازم است کفشی را خریداری کنید که حتی در پایان روز هم مناسب پای کودک باشد.
- آگاه باشید که هر دو پای کودک ممکن است یک اندازه نباشد. هر دو پای کودک را اندازه بگیرید زیرا بسیاری از مردم یک پا بزرگتر از پای دیگر دارند. زمانیکه مشخص کردید یک پا بزرگ تر است، از اندازه های پای بزرگتر برای سفارش کفش استفاده کنید.
- این تفاوت به احتمال زیاد اینقدر بزرگ نیست که لازم باشد دو سایز متفاوت را سفارش دهید.
- اندازه گیری را از روی جوراب انجام دهید. این جوراب، باید سبک جورابی (از نظر ضخامت) باشد که کودک اغلب استفاده می کند. زیرا کودک هنگام استفاده از کفش جوراب به پا می کند، هنگام سفارش کفش مناسب باید میزان فضای مورد نیاز جوراب نیز در نظر گرفته شود. راهنمای خرید جوراب ورزشی را ملاحظه بفرمایید.
- به خاطر داشته باشید هنگام خرید، جوراب به همراه داشته باشید تا کودک بتواند با جوراب کفش را امتحان کند.
- شکل پای کودک را مشخص کنید. می توانید شکل پای کودک را به سادگی تعیین نمایید. پای کودک را خیس کرده و از او بخواهید تا بر روی یک تکه کاغذ بایستد، بررسی کنید که آیا کودک دارای قوس پای متوسط، کوتاه و یا بلند است. (قوس پا آن منطقه ای در وسط است که خشک باقی می ماند)
- قوس کم و یا پای صاف. پاهایی از این نوع نیاز به کفش هایی برای کنترل حرکت دارند. لازم است کفش هایی با پاشنه های سفت و سخت انتخاب شود. کفش هایی با فوم زیاد در مرکز مفید هستند.
- پاهایی با قوس زیاد. این نوع پاها کاملا سخت هستند. پس لازم است کفش هایی که برای رانینگ مناسب هستند انتخاب شوند. کفش هایی که می تواند ضربات ناشی از دویدن را جذب کند. کفش هایی لازم است که کاملاً انعطاف پذیر بوده و دارای کفی های ضخیم باشند.
- پاهای طبیعی. پاهایی از این نوع تقریباً هر نوع کفشی را می توانند استفاده کنند.
راهنمای خرید کفش ورزشی را برای داشتن اطلاعات بیشتر ملاحظه نمایید.
قسمت دوم: از کودک بخواهید کفش را امتحان کند.
- یک فروشگاه خوب را انتخاب نمایید. به یک فروشگاه کفش مراجعه کنید که انواع مارک های معتبر کفش را ارائه می کند. اگر کودک به یک نوع خاص از کفش ورزشی نیاز دارد یا اگر دارای پاهای صاف باشد، باید به یک فروشگاه تخصصی کفش بروید. به دنبال برندهای معروف باشید. مطمئن شوید کفش به اندازۀ کافی محکم است تا بتواند در برابر استفادۀ نادرست مقاوم باشد.
- از فروشنده بخواهید تا پای کودک را اندازه بگیرد. درحالیکه شما پای کودک را اندازه گرفته اید مهم است اندازه ها توسط فروشنده ای که در ضمینۀ کفش کودک متخصص است تأیید شود.
- بسته به سایز کفش کودک و نیاز او، ممکن است فروشنده سبک خاصی از کفش و یا مارک ویژه ای را معرفی کند.
- مطمئن شوید که کودک می تواند انگشتان پا را در کفش تکان دهد. زمانیکه کودک کفش را به پا دارد راه های متعددی وجود دارد تا مطمئن شوید فضای کافی برای پنجۀ پا وجود دارد. اول از همه انگشتان کودک درون کفش نباید فشرده شده باشند، او باید قادر باشد تا انگشتان را آزادانه تکان دهد. دیگر موارد عبارتند از:
- باید فضای کافی بین انگشت بزرگ و دیگر انگشت ها وجود داشته باشد.
- پاشنه را بررسی کنید. پاشنه باید محکم و پایدار باشد.
- مطمئن شوید پای کودک درون کفش به جلو و عقب لیز نمی خورد.
- از کودک بخواهید چند قدمی راه برود تا ببینید می تواند به راحتی با کفش حرکت کند. از او بخواهید راه برود، بپرد و بدود. اگر متوجه شدید پاشنه کفش در جای خود ثابت باقی نمی ماند و یا کودک نمی تواند به حالت عادی راه برود، احتمالاً باید سایز متفاوتی را انتخاب نمایید.
- از کودک بپرسید که آیا کفش ها راحت هستند. اگر کودک قادر به بیان احساسات خود نیست کلماتی مانند "له کردن" "سفت" و مانند این ها را معادل نامناسب بودن کفش بدانید.
- کفش های نامناسب منجر به پینه، انگشت چکشی و یا فرو رفتن ناخن در گوشت می شود.
قسمت سوم: انتخاب کفش مناسب با ورزش خاص
- کفش های فوتبال در دسترس را بررسی نمایید. کفش فوتبال باید به کودک امکان دویدن، تغییر جهت و یا ضربه زدن سریع را بدهد.
- کفش های فوتبال داخل سالن باید صاف و دارای کفی لاستیکی باشد.
- کفش فوتبال روی چمن باید کشش بر روی سطح چمن را ایجاد کند.
- در کفش های رانینگ به دنبال لایه گذاری بیشتر باشید. کفش های رانینگ نیاز به لایه گذاری بیشتر برای کمک به بهبود حرکات رو به جلو مانند راه رفتن، پیاده روی و همچنین پیشگیری از رگ به رگ شدن مچ پا و آسیب دیدن ساق پا دارند. کفش های رانینگ با توجه به اولویت های ورزشی کودک، از فعالیت های پایۀ دویدن تا دویدن های طولانی مدت شامل انواع متفاوتی می شوند.
- کفی جاذب ضربه
- ساپورت کنندۀ قوس
- ساپورت کنندۀ پاشنه
- مطمئن شوید کفش های والیبال دارای کفی لاستیکی هستند. این کفی های لاستیکی چسبناک از سُر خوردن کودک در کف سالن پیشگیری می کند. لغزش می تواند منجر به پیچش مچ پا شود.
- به دنبال کفش های تنیس محکم باشید. کفش تنیس نسبت به دیگر کفش ها باید صاف تر و محکم تر باشد تا به کودک امکان دهد حرکات جانبی مؤثری داشته باشد. در عین حال نیاز به ثبات و انعطاف پذیری برای حرکات رو به جلو و عقب نیز باید در نظر گرفته شود.
- به خاطر داشته باشید کفش تنیس را باید با توجه به سطحی که کودک به روی آن بازی می کند (چمن، خاک رس، زمین بتُنی) انتخاب نمایید. برای هر زمینی کفش مربوط به خود طراحی شده است. می توانید راهنمای خرید کفش تنیس را ملاحظه بفرمایید.
- کفش بسکتبالی انتخاب نمایید که از لایه گذاری و ثبات خوبی برخوردار بوده و هنگام پرش از پای کودک محافظت می کند.
ترجمه شده توسط تیم Osport
استفاده از این مطلب با ذکر منبع بلا مانع است.
منبع: www.wikihow.com/Buy-Athletic-Shoes-for-Kids