">
تشخیص سرطان می تواند یک رویداد ویرانگر باشد اما برخی از این سرطان ها قابل پیشگیری هستند. در حقیقت، با توجه به گزارش جامعه سرطان امریکا، تقریبا نیمی از تمام مرگ و میرهای ناشی از سرطان، با رعایت عادات زندگی سالم قابل اجتناب هستند. یکی از قوی ترین سلاح های مبارزه با سرطان، ورزش است. درحالیکه کنترل وزن، بهبود فشار خون و آرامش روان از جمله فواید یک برنامه تناسب اندام منظم است، ورزش همچنین می تواند از شروع برخی از بیماری ها پیشگیری کند. مطالعات متعدد نشان داده اند که فعالیت فیزیکی با کاهش خطر ابتلا به برخی سرطان ها مثل سرطان سینه، و سرطال روده بزرگ مرتبط است.
دکتر فورت، استاد سرطان در مرکز سرطان لومباردی جامع مرکز پزشکی دانشگاه جورج تاون، گفت: هیچوقت برای شروع ورزش دیر نیست. "خبر خوب این است مهم نیست که چه زمانی ورزش را شروع کنید، هر زمانی که ورزش را شروع کنید از مزایای آن بهرمند خواهید شد"
در اینجا هفت سرطانی که تحقیقات علمی نشان داده اند با ورزش متوقف می شود را بررسی می کنیم.
سرطان دهانه رحم
محققان گزارش دادند، زنانی که 150 دقیقه یا بیشتر در هفته ورزش می کنند نسبت به زنانی که ورزش نمی کنند 34 درصد کمتر ابتلا به سرطان دهانه رحم را نشان داده اند. این محققان همچنین دریافتند که زنانی با شاخص توده بدنی (BMI) زیر 25، در مقایسه با زنان غیر فعالی که BMI بالای 25 دارند، 73 درصد کاهش خطر ابتلا به سرطان دهانه رحم را نشان دادند. BMI بیشتر از 25، اضافه وزن در نظر گرفته می شود.
سرطان روده بزرگ
بر اساس مطالعه ای منتشر شده در مجله پزشکی بریتانیا، افرادی که عادات زندگی سالم، مانند ورزش بیشتر از 30 دقیقه در روز را دنبال می کنند، احتمال ابتلا به سرطان روده بزرگ را کمتر نشان می دهند. بر اساس تحقیقات موسسه اپیدمیولوژی سرطان در کپنهاگ، 23 درصد از سرطان های رودۀ بزرگ قابل پیشگیری هستند. این مطالعه بر اساس نظرسنجی 55489 زن و مرد در سنین بین 50 و 64 سال، که برای یک دورۀ تقریبای ده ساله مورد مطالعه قرار گرفتند، انجام شد. شرکت کنندگان در این مطالعه پایبند به پنج توصیه شیوۀ زندگی سالم بودند.
سرطان پروستات
هرچند مطالعات فراوانی بی نتیجه بوده اند، برخی یافته ها ارتباط بین فعالیت فیزیکی و کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات را نشان می دهند.
با توجه به مطالعه منتشر شده در مجله بین المللی سرطان، مردانی که ورزش تفریحی منظم انجام می دادند در مقایسه با مردانی که هیچ فعالیت بدنی نداشتند، کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات پیشرفته و یا مرگ ناشی از بیماری را نشان دادند. با توجه به مقاله منتشر شده در مجله اروپایی اپیدمیولوژی، و بررسی که بر روی مردان چینی صورت گرفت، ورزش به عنوان عامل محافظ در برابر سرطان پروستات شناخته شد.
دکتر فورت به انجام ورزش روتین توصیه کرده و بیان می کند که فعالیتی که از انجام آن لذت می برید را انتخاب کنید و سپس بر شدت آن تمرکز کنید.
"مهم نیست که چقدر زیاد انجام می دهید، مهم است که با چه شدتی انجام می دهید. می توانید باغبانی پر زحمت انجام دهید، و یا در خارج از خانه به سختی کار کنید، مثلا چاه حفر نمایید، و متعاقباً بیرون بروید و با سرعتی کم بدوید. با این حال ضربان قلب شما هیچگاه بالا نمی رود"
با توجه به مطالعه منتشر شده در مجله تحقیقات سرطان سینه، زنانی که سابقه خانوادگی سرطان سینه دارند، با انجام 20 دقیقه فعالیت بدنی متوسط یا شدید حداقل پنج بار در هفته، همراه با حفظ یک شیوه زندگی سالم، خطر ابتلا به این بیماری را تا یک چهارم کاهش می دهند.
با توجه به مطالعۀ منتشر شده در مجله انکولوژی بالینی، زنان یائسه ای که بی تحرکی را رها کرده و در برنامه های ورزشی ملایم تا شدید، شرکت کرده اند، تغییراتی در سطح هورمون ها و پروتئین ها، سازگار با کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه را نشان دادند.
برخی یافته ها نشان می دهند که شروع برنامه های ورزشی، در طول دوران بلوغ، ممکن است شروع سرطان سینه در زنانی که جهشی در ژن BRCA دارند که با افزایش خطر این بیماری مرتبط است، را به تأخیر بیاندازد. اما از گسترش بیماری جلوگیری نمی کند.
سرطان ریه
ورزش ممکن است خطر ابتلا به سرطان ریه در افراد سیگاری و یا کسانیکه سیگار را ترک کرده اند کاهش دهد.
با توجه به گزارش منتشر شده در مجله اپیدمیولوژی سرطان، محققان دانشگاه مینهسوتا، پرسشنامه ای را به 36929 از زنان رها شده از سرطان داد. و شرکت کنندگان در این نظر سنجی را برای 16 سال مورد بررسی قرار داد. محققان دریافتند، زنان با فعالیت بالا، در مقایسه با زنان کم تحرک کمتر دچار سرطان ریه شدند.
زنان و مردانی که در فعالیت های ملایم تا شدید شرکت داشتند، به ویژه کسانی با شاخص توده بدنی پایین و متوسط و افراد سیگاری، کمتر سرطان ریه را نشان دادند.
سرطان تخمدان
اگرچه مطالعات بیشتری لازم است، اما برخی شواهد، بر ارتباط بین ورزش و کاهش خطر ابتلا به سرطان تخمدان اپیتلیال (سرطانی است که در سلول های سطح تخمدان پیدا شده است) دلالت دارند. از جمله مطالعۀ منتشر شده در نشریه سرطان علل و کنترل بیان می کند، زنانی که در فعالیت های با شدت بالا مشارکت دارند در مقایسه با زنان بی تحرک، اغلب کمتر در معرض خطر ابتلا به سرطان تخمدان تهاجمی قرار می گیرند.
دکتر فورت به کسانیکه فعالیت ورزشی را شروع کرده اند، توصیه می کند، فعالیت ورزشی را به آرامی شروع کنید و کم کم به شدت ملایم برسانید. تمرینات قلبی عروقی را که ضربان قلب شما را بالا می برد و باعث عرق کردن شما می شود را مد نظر قرار دهید.
سرطان معده
با توجه به مطالعه منتشر شده در مجله اپیدمیولوژی سرطان، افرادی که حداقل فعالیت های فیزیکی ملایم دارند، 50 درصد کاهش خطر ابتلا به سرطان معده را نشان می دهند.
بر اساس مطالعۀ دیگری در مجله اروپایی سرطان، افرادی که در طول زندگی خود فعالیت بدنی شدید داشته اند، کاهش خطر سرطان معده را نشان داده اند. محققان 20 تا 40 درصد کاهش خطر ابتلا به سرطان معده را در افرادی که ورزش شدید بیش از سه بار در هفته انجام می دادند در مقایسه با کسانی که کمتر از یک ماه در سال ورزش می کردند دریافتند.
با این حال، مطالعات دیگر در مورد ارتباط بین خطر ابتلا به سرطان معده و ورزش متناقض است، و در نتایج خود در دخالت عواملی مانند رژیم غذایی و شاخص توده بدن اختلاف دارند.
فعالیت بدنی خطر ابتلا به بسیاری از سرطان ها را کاهش می دهد. بر طبق مطالعۀ جدیدی که به صورت آنلاین توسط JAMA Internal Medicine منتشر شده است، مقدار بالاتری از فعالیت بدنی با خطرات کمتر ابتلا به 13 نوع سرطان در ارتباط است. تقریباً 51 درصد افراد در امریکا در فعالیت های بدنی مشارکت دارند. و هرگونه کاهش در خطر ابتلا به سرطان که با فعالیت فیزیکی مرتبط است می تواند مربوط به سلامت عمومی و تلاش های جلوگیری از سرطان باشد. ارتباط بین فعالیت فیزیکی و 26 نوع سرطان بررسی شده است. این مطالعه شامل 1.4 میلیون مشارکت کننده و 186932 سرطان کشف شده در طول انجام یازده سال انجام این مطالعه بوده است. محققان گزارش دادند که سطوح بالاتر فعالیت بدنی در مقایسه با سطوح پایین تر با خطر کمتر ابتلا به 13 از 26 سرطان در ارتباط است.
سرطان مری ( 42 درصد خطر کمتر)؛ سرطان کبد ( 27 درصد خطر کمتر)؛ سرطان ریه ( 26 درصد خطر کمتر)؛ سرطان کلیه (23 درصد خطر کمتر)؛ سرطان کاردیای معده ( 22 درصد خطر کمتر)؛ سرطان اندومتر (21 درصد خطر کمتر)؛ سرطان خون ( 20 درصد خطر کمتر)؛ سرطان مغز استخوان (17 درصد خطر کمتر)؛ سرطان روده بزرگ (16 درصد خطر کمتر)؛ سرطان سر و گردن (15 درصد خطر کمتر)؛ سرطان مقعد (13 درصد خطر کمتر)؛ سرطان مثانه (13 درصد خطر کمتر)؛ سرطان سینه ( 10 درصد خطر کمتر)؛ به طور کلی، فعالیت فیزیکی بالاتر باعث کاهش 7 درصد در خطر ابتلا به سرطان می شود.
فعالیت فیزیکی با یک افزایش 5 درصدی از خطر ابتلا به سرطان پروستات و 27 درصد افزایش خطر ابتلا به سرطان پوست بدخیم می شود. این امر در مناطقی از امریکا که سطوح بالاتری از اشعه ماوراء بنفش خورشید را دریافت می کند منطقی است.
محققان متذکر شدند که در طی این تحقیق نتوانستند که رژیم غذایی، سیگار و دیگر فاکتورهای مؤثر در نتایج را دقیقاً کنترل کنند. همچنین این تحقیق از گزارش میزان فعالیت خود شرکت کنندگان در این مطالعه استفاده کرده است که ممکن است خطا داشته باشد.
این مطالعه در مجموع، فعالیت فیزیکی را به عنوان جزء کلیدی پیشگیری از سرطان معرفی می کند.
نتایج کلی: فعالیت های فیزیکی تفریحی را برای کاهش خطر ابتلا به سرطان انجام دهید
در مجموع: این یافته های هیجان انگیز توسط محققان، به اهمیت فعالیت های بدنی به عنوان یک استراتژی بالقوه برای کاهش خطر ابتلا به سرطان در امریکا و سایر کشورها، تأکید می کند. محققان نشان دادند که شرکت در فعالیت های فیزیکی خطر ابتلا به 13 نوع سرطان، از جمله 3 تا از 4 سرطان شایع در میان مردان و زنان در سراسر جهان، را کاهش می دهد.
ترجمه شده توسط تیم Osport
استفاده از این مطلب با ذکر منبع بلا مانع است.
منبع: سایت www.livescience.com و www.sciencedaily