">
شکلات تلخ
در حال حاضر شکلات تلخ به علت اثرات مثبت آن بر سلامت قلب و عروق مورد توجه قرار گرفته است. مطالعه ای در دانشگاه Kingston لندن، نشان داده است که این درمان خوشمزه می تواند در آموزش تناسب اندام به علاقه مندان به ورزش کمک کند.
یک گروه دانشجویی کارشناسی ارشد، دریافتند که شکلات تلخ مزایای مشابه عصاره چغندر را ایجاد می کند. بعد از مصرف منظم توسط ورزشکاران نشان داده شد که شکلات تلخ عملکرد را بهبود می دهد. آب چغندر غنی از نیترات است که در بدن به اکسید نیتریک تبدیل می شود. اکسید نیتریک رگ های خونی را گشاد کرده و مصرف اکسیژن را کاهش می دهد. به ورزشکار امکان می دهد که در زمان طولانی تر، تلاش بیشتری داشته باشد.
تیم دانشگاه لندن خواستند بدانند که، آیا شکلات تلخ اثرات مشابه آب چغندر را ایجاد می کند؟ چرا که شکلات تلخ شامل ماده ای به نام اپی کاتچین (epicatechin) است. اپی کاتچین یک نوع فلاناول موجود در دانه کاکائوست که تولید اکسید نیتریک در بدن را افزایش می دهد. برای تست این نظریه تیم تحقیقاتی، مطالعه ای بر روی یک گروه 9 نفره از دوچرخه سواران آماتور انجام داد. پس از گذراندن تست های اولیه تناسب اندام، برای ترسیم خط پایه مقایسه، شرکت کنندگان به دو گروه تقسیم شدند. از گروه اول خواسته شد که میان وعده خود را با 40 گرم شکلات تلخ که با فلاناول غنی شده بود، برای دو هفته جایگزین کنند. به گروه دوم، به عنوان گروه شاهد، 40 گرم شکلات سفید به عنوان جایگزین میان وعده دادند.
ثرات مصرف شکلات روزانه در ورزشکاران در یک سری تست ورزش و دوچرخه سواری در آزمایشگاه عملکرد ورزشی در دانشگاه Penrhyn Road انجام شد. ضربان قلب دوچرخه سواران و سطح مصرف اکسیژن در طی ورزش ملایم در زمان تست اندازگیری شد. پس از یک فاصله هفت روزه، گروه نوع شکلات را تغییر داد و بعد از دو هفته تست های ورزشی تکرار شد.
مطالعه ای که هم اکنون توسط Journal of the International Society of Sports Nutrition چاپ شده است، نشان داد که بعد از خوردن شکلات تلخ، دوچرخه سواران وقتی در حالت ملایم رکاب می زدند، اکسیژن کمتری مصرف کردند و فاصله بیشتری را در دو دقیقه زمان تست طی کردند.
محققان پروژه معتقد هستند که این تحقیق راه را برای تحقیقات بیشتر باز کرده است که در نهایت منجر به استفاده از شکلات تلخ به عنوان بخشی از رژیم غذایی ورزشکاران بشود. "هم شکلات تلخ و هم آب چغندر، اکسید نیتریک را افزایش می دهند. که ما معتقدیم مکانیسم اصلی پشت این وقایع است." محققان دریافتند که افراد می توانند بعد از خوردن شکلات تلخ به طور مؤثری برای مدت زمان بیشتری ورزش کنند. محققان تحقیقات گسترده ای روی شکلات تلخ انجام داده و امیدوار به کشف سطح بهینه فلاناول در شکلات تلخ برای افزایش عملکرد ورزشی هستند.
محققان می خواهند بدانند که آیا افزایش عملکرد، یک اثر کوتاه مدت است؟ خوردن یک تکه شکلات تلخ در طول روز کارآمد است؟ همچنین در باره سطح بهینه فلاناول تحقیق شده است. در حال حاضر مقدار فلاناول موجود در شکلات های تجاری در دسترس ثابت نیست. "هنگامیه سطح بهینه فلاناول در شکلات تلخ و زمان مصرف را دریافتیم، نتایج را با نتایج مصرف آب چغندر مقایسه خواهیم کرد. همچنین مصرف هر دوی این ترکیبات را بررسی خواهیم کرد زیرا آن ها سطح اکسید نیتریک را به آرامی و به روش های مختلف افزایش می دهند."
ترجمه شده توسط تیم Osport
استفاده از این مطلب با ذکر منبع بلا مانع است.