">
قانون اصلی رژیم غذایی مدیترانه ای
کاهش وزن با خوردن غذاهایی که در رژیم غذایی کرت (کرِت بزرگترین جزیره یونان است)، یونان و جنوب ایتالیا مرسوم است.
غذاها مجاز
تاریخچه مختصر
برای اولین بار در سال 1945 توسط دانشمند آمریکایی Ancel Keys منتشر شد. اما نقل دیگری که عمومیت بیشتر دارد، رژیم غذایی مدیترانه ای در دهه 1990 توسط دکتر والتر ویلت از دانشگاه هاروارد ابداع شده است. اعتقاد بر این است که رژیم غذایی مدیترانه ای، برای داشتن قلب سالم باشد و شامل مقدار زیادی میوه، سبزیجات، ماهی و غذاهای دریایی است. چربی مصرفی از چربی های غیر اشباع و سالم است. به گزارش انجمن قلب آمریکا، این رژیم غذایی برای افراد مبتلا به بیماری های قلبی عروقی بسیار مفید است.
رژیم غذایی تنها بخشی از دلیل سلامتی مردم مدیترانه است. سبک زندگی سالم (فعالیت فیزیکی) نیز در سلامتی نقش عمده ای دارد. محیط نیز در سلامتی مؤثر است. مفید بودن این رژیم غذایی برای سلامت قلب و عروق به علت منطقه جغرافیایی است. اما اثبات این مسئله مشکل است. برخی استدلال می کنند، سطح بالاتر اشعه فرابنفش موجود در این کشورها ممکن است مؤثر باشد.
مطالعه اخیر اسپانیایی (سال 2013) 7500 نفر را به مدت 5 سال مورد بررسی قرار داد. و دریافتند کسانی که رژیم غذایی مدیترانه ای را رعایت کرده و انواع مغز ها و روغن زیتون را به رژیم غذایی خود اضافه کرده اند، کاهش 30 درصدی در ابتلا به بیماری های قلبی عروقی و کاهش 49 درصدی در سکته مغزی نشان داده اند.
تمرین غذایی
رژیم غذایی مدیترانه ای بر مصرف فراوان غذاهای گیاهی ، میوه های تازه، روغن زیتون به عنوان منبع اصلی چربی، مصرف کم تا متوسط ماهی و ماکیان، مقدار کمی گوشت قرمز تأکید دارد. رژیم غذایی مدیترانه ای مصرف تخم مرغ را ممنوع کرده است. و به طور کلی بر مصرف چربی های غیر اشباع و فیبر تأکید دارد. مقدار مصرف نمک در رژیم غذایی مدیترانه ای بالاست.
فعالیت بدنی
با توجه به سبک زندگی مدیترانه، فعالیت فیزیکی توصیه می شود. این فعالیت فیزیکی یا باید به صورت ورزش منظم و یا فعالیت بدنی باشد. با این حال هیچ رژیم ورزشی تجویز نمی شود.
مزایای رژیم غذایی مدیترانه ای
با توجه به مطالعه ای که بر روی افراد 70 تا 90 ساله که در یازده کشور اروپایی زندگی می کردند و رژیم غذایی مدیترانه ای راانتخاب نموده بودند، انجام شده است، میزان مرگ و میر 50 درصد کمتر از افرادی بود که علاوه بر رژیم غذایی مدیترانه ای سبک زندگی سالم را اتخاذ کرده بودند.
20 درصد از تمام مرگ و میرهایی که در اروپا اتفاق می افتد به علت سرطان است. اگرچه در کشورهای مدیترانه ای نرخ مرگ و میر به طور قابل توجهی پایین تر است. نرخ سرطان پستان در کشورهای مدیترانه ای در مقایسه با کشورهای غرب و یا شمال اروپا و یا ایالات متحده به مراتب کمتر است. شایان ذکر است که بروز سرطان سینه به عادات غذایی نسبت داده می شود. رژیم غذایی مدیترانه ای غنی از روغن های گیاهی، مغز ها و ماهی است که علاوه بر پیشگیری از بیماری های قلبی، در پیشگیری از دیابت و سنگ کیسه صفرا کمک کننده است.
مضرات رژیم غذایی مدیترانه ای
ترجمه شده توسط تیم Osport
استفاده از این مطلب با ذکر منبع بلا مانع است.
منبع: سایت www.whichisthebestdiet.com