">
قسمت اول | قسمت دوم
در قسمت اول انواع مختلف توپ های تنیس روی میز را بررسی کرده و به قوانین مربوط به آن ها پرداختیم. همچنین به دو تغییر عمده در اندازه توپ ها و همچنین مواد مورد استفاده در تولید توپ اشاره کردیم. بنابراین اجازه دهید در ابتدا به آزمایشاتی که بر روی توپ های تنیس روی میز انجام می شود تا معیارهای تعیین شده توسط فدراسیون بین المللی تنیس روی میز (ITTF) را داشته باشند نظری بیاندازیم.
خوب، بیایید شروع کنیم
مشخصات ظاهری
توپ باید سفید و یا نارنجی مات باشد و ظاهر یکنواختی داشته و تنها یک درز داشته باشد. مهر موجود بر روی توپ باید مساحتی از توپ را بپوشاند که بزرگتر از 280 میلیمتر مربع نباشد و از یک و یا دو رنگ استفاده شده باشد. اما رنگ های استفاده شده باید در تمام توپ ها از یک برند یکسان بوده و مطابق با مقررات ITTF باشد. توپ ها باید به طور مناسبی بسته بندی شوند. برای مثال در جعبه های کاغذی و یا پلاستیکی و یا جعبه یا محفظۀ بادکرده ی پلاستیکی مشابه بسته بندی قرص ها (blister pack). و عبارات استفاده شده در این بسته بندی ها باید شامل "40" یا "mm40" برای توپ های سلولوئیدی و یا "+40" برای توپ های غیر سلولوئیدی باشد. بسته بندی توپ ها باید حاوی تاریخ و یا کد تولید مطابق با مقررات ITTF باشد.
و سپس آزمایش های زیر بر روی دسته 24 تایی توپ انجام می شود.
وزن (Weight)
قوانین رسمی بیان می کند توپ های تنیس روی میز باید 2.7 گرم وزن داشته باشند اما وزن بین 2.67 گرم تا 2.77 گرم برای هر گروه از توپ ها قابل قبول است.
نباید بیشتر از یک توپ خارج از این محدوده باشد و میانگین نمونه باید بین 2.69 گرم و 2.76 گرم وزن داشته باشد.
سایز (Size)
برای توپ های سلولوئیدی حداقل قطر هر توپ باید 39.50 میلیمتر و ماکزیم قط آن نباید از 40.50 میلیمتر تجاوز کند. میانگین قطر نموۀ آزمایش شده، یعنی میانگین قطر حداکثری و حداقلی برای هر توپ باید در حدود 39.60 تا 40.40 میلیمتر باشد.
برای توپ های غیر سلولوئیدی، حداقل قطر هر توپ باید 40.00 میلیمتر و قطر ماکزیمم نباید از 40.60 میلیمتر تجاوز کند. میانگین قطر نمونۀ آزمایش شده، یعنی میانگین قطر حداکثری و حداقلی برای هر توپ باید در حدود 40.00 تا 40.50 میلیمتر باشد.
حالت کروی توپ (Sphericity)
کروی بودن توپ – یا به صورت دقیق تر کروی نبودن توپ - اختلاف مطلق بین حداقل و حداکثر قطر توپ است.
برای توپ های سلولوئیدی حالت کروی هر توپ باید کمتر از 0.35 میلیمتر باشد و متوسط کرویت نمونه باید کمتر از 0.25 میلیمتر باشد.
برای توپ های غیر سلولوئیدی حالت کروی هر توپ باید کمتر از 0.25 میلیمتر باشد و متوسط کرویت نمونه باید کمتر از 0.20 میلیمتر باشد.
پرش (Bounce)
زمانیکه توپ ها از ارتفاع 305 میلیمتری به روی یک بلوک فولادی استاندارد انداخته می شوند باید تا حداقل ارتفاع 240 میلمتری و حداکثر ارتفاع 260 میلیمتری بالا بیایند.
انحراف (Veer)
اندازه گیری حالت کروی کلی توپ است. این ویژگی با غلطاندن توپ به روی سطحی که انحراف کمی از سطح افقی دارد و اندازه گیری مسافتی که توپ طی می کند قبل از اینکه از خط راست منحرف شود تعیین می گردد.
میزان انحراف طول 100 میلی متری در 14 درجه انحراف نسبت به سطح افقی است و در میزی که 100 سانتیمتر طول دارد زمان چرخش 3 ثانیه ای را می دهد.
بیشتر از دوتا توپ نمی توانند انحراف بیشتر از 175 میلیمتری برای خط مرکزی داشته باشند و هر توپ حداقل سه نوبت مورد آزمایش قرار می گیرد.
سختی (Hardness)
سختی کاملاً اتوماتیک و توسط کامپیوتر انجام می شود. یک میله با قطر 20 میلیمتری بر روی ستون توپ فشار وارد می آورد و دندانۀ ایجاد شده با دقت 0.01 میلیمتر ثبت می شود. اندازه گیری ها بر روی هریک از تیرک های توپ انجام می شوند و اندازه ای از سختی را به دست می دهد.
رنگ و برندها
رنگ توپ باید مشخصه های رنگی را که برای رنگ های سفید یا نارنجی تعیین شده است را برآورده کند. چاپ بر روی توپ باید دارای چهار اجزای زیر باشد
ترجمه شده توسط تیم Osport
استفاده از این مطلب با ذکر منبع بلا مانع است.
منبع: www.allabouttabletennis.com/40mm-table-tennis-balls.html