">
سلامت روانی و حافظه ویژگی های شناختی مهمی هستند که از سلامت کلی حمایت می کنند. غذاها و مکمل ها در تأمین مواد مغذی و دیگر موادی که عملکرد مغز را تقویت می کند، کمک کننده هستند. بر اساس گزارش دانشگاه آکسفورد، یک نفر از هر شش فرد بالای 70 سال دارای اختلال شناختی است. می توانید از مغز خود با خوردن انواع غذا ها و یا دریافت مکمل های حاوی ویتامین ها، مواد معدنی، گیاهان و آنزیم های مورد نیاز محافظت کنید.
ویتامین ها
ویتامین B6 و B12 و اسید فولیک، میزان هوموسستئین، یک اسید آمینه که مرتبط با بیماری آلزایمر است را تنظیم می کند. مطالعه ای که در سال 2009 توسط Oxford Project برای تحقیق در مورد حافظه و پیری انجام شده، نشان داد که ویتامین های مشابه B سرعت کوچک شدن مغز که یک اختلال رایج در افراد مبتلا به آلزایمر است را کاهش می دهد. افرادی که مغز آن ها با سرعت کمتری در حال کوچک شدن است، در آزمون های شناختی به طور قابل توجهی بهتر عمل می کنند. علاوه بر این، کمبود ویتامین D ممکن است باعث علائم افسردگی، بی خوابی، تغییرات خلق و خوی و خستگی شود. ویتامین D باعث افزایش رشد سلول های سالم در سراسر بدن، از جمله مغز می گردد.
مواد معدنی
آهن برای رشد مناسب سلول های مغز ضروری بوده و یک جزء ضروری برای تولید نوروترانسمیترها (پیام رسان های عصبی) است. کمبود آهن در زنان باردار می تواند تغییرات شناختی دائمی در عملکرد و رفتار کودک ایجاد کند. کمبود آهن در محدودۀ زمان تولد می تواند باعث نقص دائمی در حافظه و یادگیری شود. به علاوه کمبود روی، در طی رشد جنین می تواند منجر به ناهنجاری های مغزی شود. کمبود روی در مغز کودکان درحال رشد با اختلالات تمرکز، حافظه و یادگیری همراه خواهد بود. سطح بالای روی در مغز جاییکه فعالیت های سلولی، تشکیل و تنظیم سلولی، اتفاق می افتد مورد نیاز است.
گیاهان
به گفته مرکز پزشکی دانشگاه مریلند، تحقیقات علمی از جینکو (ginkgo) یا درخت چهل سکه به عنوان یک روش برای افزایش حافظه و گردش خون حمایت می کند. جینکو حاوی دو مادۀ شیمیایی، فلاونوئیدها و ترپنوئیدها است که به نظر می رسد دارای خواص آنتی اکسیدانی هستند که بدن را از رادیکال های آزاد که سبب آسیب سلولی می گردند آزاد می کنند. در مطالعات بالینی نشان داده شد که جینکو موجب بهبود جریان خون در مغز گشته و عملکرد شناختی را در افراد مبتلا به زوال عقل و آلزایمر تقویت می کند. به گفته دکتر Verna Case، استاد کالج دیویدسون، آشوآگاندا (ashwagandha)، یک گیاه از خانوادۀ فلفل، اثربخشی خود را در درمان استرس، بهبود وضوح ذهنی، افزایش حافظه و کاهش روند پیری نشان داده است.
آنزیم ها
بر طبق گزارش مؤسسه ملی سلامت روان، آنزیم PKMzeta مسئول حافظه طولانی مدت است. به نظر می رسد آنزیم PKMzeta بین سلول های مغزی ارتباط برقرار می کند درصورتیکه دیگر آنزیم ها نمی توانند. حذف کردن این آنزیم می تواند اجزای حافظه بلند مدت را پاک کند. تحریک تولید این آنزیم ممكن است حافظه بلند مدت را افزایش داده و روند انحطاط شناختی را كه در فرایند پیری اتفاق می افتد، کاهش دهد. بنابراین محققان پیشنهاد می کنند که آنزیم PKMzeta را می توان برای جلوگیری از تجربیات حافظه مضر در اختلال استرسی پس از ضایعه روانی (Posttraumatic stress disorder) و یا افزایش عملکرد مغز در افراد مبتلا به زوال عقل و یا آلزایمر استفاده نمود.
ترجمه شده توسط تیم Osport
استفاده از این مطلب تنها با ذکر منبع و دادن لینک فعال به مطلب مجاز می باشد.
منبع: www.livestrong.com/article/457582-what-vitamins-minerals-herbs-enzymes-improve-memory-mental-health